Filter

Kies je maat

Horlogeband opmeten?

Kies je kleur

Model

Prijs

Nato Strap

Een Nato Strap heeft een militaire achtergrond en is mateloos populair door o.a. 007 die er één droeg in de eerste James Bond film. Ga voor die klassieke en stoere look en koop een NATO strap voor je horloge. 

NATO horlogeband

Onze NATO horlogebanden zijn gemaakt van geweven nylon met solide gepolijst 316L gehard roestvrij stalen gesp en bandhouders. Alle randen en gaten zijn door middel van laser gesealed, waardoor de horlogeband geen ruwe of rafelige randen heeft. Een nato strap kenmerkt zich door de militaire look en het comfort dan de band heeft.

De NATO horlogeband (ook NATO strap genoemd) wordt door kenners op vele horlogefora beschouwd als de beste en meest soepele NATO horlogeband die er te krijgen is. Oxygen horlogeband en zulu strap vallen ook onder nato straps.

De meest voorkomende maten zijn:

Kijk hier voor een korte instructie hoe u eenvoudig een Nato strap kunt verwisselen.

Een NATO strap is gemaakt van geweven nylon met solide gepolijst 316L gehard roestvrij stalen gesp
en bandhouders. Alle randen en gaten zijn door middel van laser gesealed, waardoor de NATO horlogeband geen ruwe of rafelige randen heeft. Een Nato strap wordt veel gebruikt voor pilotenklokken en Oxygen horloges. Ook wordt een nato strap een Zulu strap genoemd.

Waarom heet het NATO Strap? – een stukje geschiedenis

Je vraagt je misschien af waarom horlogebandjes NATO Strap worden genoemd. De NATO Strap verwijst naar horlogebandjes die al tientallen jaren onderdeel zijn van de officiële militaire uitrusting. De horlogebanden zijn van oorsprong van leer en canvas en werden door zowel Britse piloten, navigatoren als militairen al tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt. Om veiligheidsredenen bevatte de horloges destijds geen verwijderbare sluiting. De vast sluiting was doorgaans gesoldeerd en daardoor minder waarschijnlijk te verliezen. De NATO Straps zijn vooral beroemd geworden door dat 007, Sean Connery, er één om zijn pols had in de eerste James Bond film.

Nato straps horlogeband in deze tijd

Waar de NATO band voorheen vooral functioneel was (formeel was er maar 1 kleur: Grijs), is het nu een waarde toevoeging aan ieders horlogebanden collectie. De horlogebandjes NATO zijn bij De Horlogebanden Specialist vandaag de dag beschikbaar in een breed scala aan kleuren, breedtes en materiaal verkrijgbaar. Van gestreepte nylon versies tot zwart leren. De nato horloge band van nylon zijn gemaakt van geweven nylon en de randen en gaten zijn met een laser geseald, waardoor de band geen ruwe of rafelige randen heeft. De nato strap leer horlogebanden zijn gemaakt van zacht en soepel leer dat zich gemakkelijk aanpast aan uw horloge en pols

Nato-strap is nog steeds in

Iedere horlogeliefhebber heeft ze weleens gezien. De minimalistische horloges met nylon bandjes. Vaak in vrolijke kleurcombinaties. Deze bandjes, ook wel Nato-straps genoemd (uiteraard verkrijgbaar bij ons ;-) zijn dankzij Filip Tysander op de radar gekomen.

Tysander was in 2011 aan het backpacken in Australië. Hier spotte hij iemand met een Nato-strap bandje om zijn pols. Het horloge viel op door het minimalistische bandje, met een grote klok. Hij raakte hier zo door geïnspireerd dat hij bij terugkomst in Zweden, direct aan de slag ging met zijn inspiratie. Deze horloges worden gekenmerkt door hun Nato-strap bandje met dunne kast. Doordat de Nato-strap bandjes makkelijk te vervangen zijn, is het niet moeilijk om te variëren met je horloge. Zo heb je voor elke gelegenheid en outfit een horloge dat perfect staat.

De Horlogebanden Specialist heeft de Nato-strap horlogebandjes al een hele tijd opgenomen in ons assortiment. Kijk gerust eens rond in ons assortiment Nato-strap bandjes op onze website. Wil je deze nano strap horlogebandjes toch in het echt zien, kom langs in onze winkel en we laten je graag ons hele assortiment horlogebandjes zien! Wie weet vind je een bandje dat perfect bij je komende gelegenheid past!

Bekijk ook alle andere materialen in de meest gangbare maten 18mm, 20mm, 22mm en 24mm.

Klantenservice
Horlogebanden voor Dames en Heren

De Horlogebanden Specialist heeft zich gespecialiseerd in horlogebandjes die op veel verschillende horloges passen. Van origine zijn wij begonnen met horlogebanden passend voor merken uit het topsegment horloges. Dit is in de loop der jaren uiteraard uitgebreid naar een assortiment met universele horlogebandjes gemaakt van leer (handgemaakt), maar ook van rubber, metaal en nato strap (geweven nylon). Deze universele horloge bandjes zijn dus passend voor veel horloges.

Bij horlogebanden wordt er niet direct een onderscheid gemaakt tussen dames en heren horlogebandje. Belangrijk is de benodigde maat van je horlogeband. Met de juiste maatvoering kun je het horlogebandje eenvoudig overzetten op je horloge. Vind hier meer informatie over de horlogeband opmeten. Voor het overzetten kun je bij je bestelling een horlogebandenaanzetter mee bestellen. Kom je bij ons in de winkel? Dan plaatsen wij de band voor je!