Filter

Kies je maat

Horlogeband opmeten?

Kies je kleur

Kies je kleur stiksel

Prijs

Duurzaam leer

Het Duitse keurmerk Biokreis op leren producten geeft aan dat de huiden afkomstig moeten zijn uit de biologische veehouderij. 

Welke eisen stelt het Bio Kreis keurmerk?

Het keurmerk stelt eisen aan de productie van de grondstoffen (m.b.t. dierenwelzijn) en de verwerking daarvan (m.b.t. milieu en mens & werk), niet aan de productie van de kleding.

Het keurmerk stelt aan de verwerking van de huiden dezelfde eisen als IVN Naturleder.

Op het gebied van milieu stelt het keurmerk de volgende eisen aan:

  • grondstof- en vezelproductie: De huiden mogen alleen afkomstig zijn van biologische vlees- of melkveehouderijen, of dieren die gehouden worden voor natuurbehoud en recreatie (bijvoorbeeld herten). Dat betekent dat de dieren niet gefokt mogen worden specifiek voor leerproductie.
  • van vezel naar doek: voor de bewerking en het conserveren van de huiden, mogen geen chemische producten en pesticides worden gebruikt. Het looiproces moet met plantaardige stoffen gebeuren, het proces moet chroomvrij zijn. Daarnaast zijn er eisen met betrekking tot het watergebruik, de afvalzuivering en het gebruik van kleurstoffen.

Op het gebied van dierenwelzijn stelt het keurmerk de volgende eisen aan:

  • grondstof- en vezelproductie: Naast de eis voor biologische veehouderijen, zijn er regels voor het transport van de dieren: zowel aan de condities als aan de reistijd en -afstand (maximaal 4 uur of 200 kilometer).
Klantenservice
Horlogebanden voor Dames en Heren

De Horlogebanden Specialist heeft zich gespecialiseerd in horlogebandjes die op veel verschillende horloges passen. Van origine zijn wij begonnen met horlogebanden passend voor merken uit het topsegment horloges. Dit is in de loop der jaren uiteraard uitgebreid naar een assortiment met universele horlogebandjes gemaakt van leer (handgemaakt), maar ook van rubber, metaal en nato strap (geweven nylon). Deze universele horloge bandjes zijn dus passend voor veel horloges.

Bij horlogebanden wordt er niet direct een onderscheid gemaakt tussen dames en heren horlogebandje. Belangrijk is de benodigde maat van je horlogeband. Met de juiste maatvoering kun je het horlogebandje eenvoudig overzetten op je horloge. Vind hier meer informatie over de horlogeband opmeten. Voor het overzetten kun je bij je bestelling een horlogebandenaanzetter mee bestellen. Kom je bij ons in de winkel? Dan plaatsen wij de band voor je!