De wereld van dameshorloges en herenhorloges

Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus, toch? Ook in de horlogewereld gaat dit op en lijken dames- en herenhorloges van twee verschillende planeten c.q. werelden afkomstig te zijn; de benamingen zeggen het immers al. In deze blog kijken we naar het verschil tussen mannenhorloges en vrouwenhorloges en gaan we na of de wereld van horloges paradoxaler is dan het in eerste instantie lijkt.

De verschillen tussen de horloges van dames en heren

Eén van de meest voor de hand liggende verschillen tussen de twee typen horloges is het formaat: een horloge voor dames zijn in de regel vaak kleiner dan horloges voor mannen. Waarom? Vrouwen hebben over het algemeen een kleinere, slankere pols dan vrouwen. In de vorige blog werd al gesproken over het belang van het juiste formaat kiezen. Een horloge moet in goede verhouding tot de vrouwen- of mannenpols staan. Een typisch damesuurwerk ligt tussen de 20 en 27 mm, terwijl het mannenuurwerk varieert van 35 tot 55 mm. Door dit verschil in formaat is het gewicht ook verschillend: mannenhorloges zijn vaak zwaarder. Vrouwen dragen immers al genoeg ander bagage om hun pols: tassen, armbandjes etc.

Daarnaast is in het ontwerp van mannen- en vrouwen horloges een duidelijk stijlverschil te bespeuren; dameshorloges bevatten vaak extra details, zoals mooie bewerkingen op de wijzerplaat of het gebruik van zirkonia steentjes. Ook is er voor vrouwen een groter diversiteit in kleuren horlogebanden om uit te kiezen, terwijl herenhorloges vaak simplistischer blijven qua stijl, maar ook qua kleur. Tevens hebben de horloges voor heren vaak meer functies en mogelijkheden dan horloges voor vrouwen, zoals de stopwatch, datumaanduiding en jaarkalender. Dames horloges worden meer als sieraad gedragen en behoeven daarom doorgaans minder extra opties. Een ander opvallend verschil is de vorm van de horloges; heren horloges zijn meestal rond, terwijl de dameshorloges ook vierkant, rechthoekig of ovaal kunnen zijn.

Uniseks is de key

Gewicht, stijl, formaat, vorm.. Er zijn dus genoeg verschillen te ontdekken. Vandaag de dag zijn er vele uurwerken beschikbaar voor beide seksen. En dat deze worden aangepast op de wensen van de gebruiker is logisch; met een dergelijk sieraad hebben vrouwen de mogelijkheid om de vrouwelijkheid te benadrukken en kunnen mannen hun outfit completeren met een stoer ontworpen horloge. Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus: ook in de horlogewereld lijkt deze uitspraak zich overduidelijk te manifesteren. Wat ons betreft is dit een paradox; laat je niet belemmeren in je horlogekeuze door deze tweedeling. Wanneer een horloge in de smaak valt en het eigenlijk geen origineel heren- of dameshorloge is, betekent dit niet dat deze niet voor je is weggelegd. Uniseks is de key! Ook voor horlogebanden gaat dit op. Daarom maken wij geen onderscheid tussen dames- of heren horlogebanden.

Ontdek onze ruime collectie horlogebanden in de webshop!

dameshorloge-herenhorloge herenhorloge-dameshorlogeherenhorloges-dameshorloges

Horloge aan de binnenkant van je pols: de voor- en nadelen op een rij!

Hoe draag jij je horloge? Om je linker, of om je rechter pols? En draag jij je horloge aan de binnen- of buitenkant van je pols? Er zijn best veel verschillende opties om je horloge te dragen. Wij zetten graag even de voordelen en nadelen op een rij over het dragen van een horloge aan de binnenzijde van je pols.

Voordelen horloge aan de binnenkant van je pols

Praktisch: als je je uurwerk aan de binnenkant van je pols draagt bescherm je hem beter dan wanneer je hem aan de buitenkant draagt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je aan het klussen bent, maar wel de tijd in de gaten wilt houden.

Bescheidenheid: er wordt ook wel eens gesuggereerd dat het een teken van bescheidenheid is als je je horloge aan de binnenzijde van je pols draagt. Je wil er niet mee ‘te koop’ lopen en kiest er daarom voor om het niet al te zichtbaar te dragen.

Verkleuring wijzerplaat: sommige mensen beweren dat, wanneer ze een lange tijd buiten zijn, ze het horloge naar de binnenkant van de pols draaien. Dit om te voorkomen dat de wijzerplaat verkleurt.

Geen reflectie: wanneer je je uurwerk aan de binnenkant van je pols draagt reflecteert het glas minder snel door de zon. Er wordt gezegd dat soldaten om deze reden hun horloge altijd aan de binnenkant droegen. Zo verraadden ze hun eigen positie niet tegenover de vijand.

Nadelen horloge aan de binnenkant van je pols

Krassen: als je in het dagelijks leven veel schrijft met de kant waaraan je je horloge draagt kan dit voor veel krassen zorgen. Erg zonde dus! Een reden voor deze mensen om hem te dragen met de wijzerplaat naar boven.

Het zit niet prettig: vaak wordt aangegeven als nadeel dat het minder prettig zit, dan wanneer je je wijzerplaat naar boven hebt gericht. Echter, dit heeft enigszins met gewenning te maken.

Horlogeklok wordt niet gezien: heb je eindelijk dat mooie uurwerk gekocht, kan je hem alleen zelf zien omdat je hem aan de binnenkant van je pols draagt. Dat wil je toch niet? Iedereen mag zien welk mooie horloge jij hebt gekocht. Gewoon aan de buitenkant dragen dus met de wijzerplaat naar boven!

Wat vind jij? Je horloge aan de binnenkant van je pols? of niet? Wij zijn benieuwd!

Horlogebandje vervangen

Een compleet nieuwe look and feel? Vervang het bandje van je horloge!

Ben je uitgekeken op je horloge of is deze toe aan vernieuwing? Vervang enkel het horlogebandje en je creëert direct een nieuwe look and feel! Wij zijn gespecialiseerd in horlogebandjes voor verschillende topmerken. De bandjes die wij verkopen zijn handgemaakt en zijn van dezelfde materialen en kwaliteit als de originele merken. Merken maken vaak de horlogebanden niet zelf, maar werken samen met leveranciers in Duitsland. Dit zijn dezelfde leveranciers waar wij mee samenwerken. Het mooiste is dat de maatvoering dus ook exact overeenkomt. Wil je de originele sluiting of gesp overzetten? Ook dit is geen enkel probleem. Bekijk nu onze top 4 producten.

Horlogebandje Fossil

De Berlin is een kalfslederen bandje voor je uurwerk voor Fossil horloges. Ze zijn minimalistisch van vorm en hebben een modern parallel ontwerp. Verkrijgbaar in verschillende pastelkleuren zoals ice blauw, lichtgroen, turquoise en pink voor 17,-.

Horlogebandje Diesel

Heb je een Diesel horloge en wil je je horlogeband vervangen? Dan is dit model misschien wel geschikt voor jou! De klassieke en tijdloze Damian horlogebanden zijn gemaakt van kalfsleer met buffel reliëf. Ze passen praktisch bij elke garderobe en passen daarbij om elke pols. Verkrijgbaar in verschillende kleuren voor 19,50.

Horlogebandje Tissot

Meer op zoek naar een vintage bandje voor je horloge? Dan is de Tissot Vintage Cognac een goede optie! Dit horlogebandje is gemaakt van het beste en zachtste rundleder. De geborstelde toplaag van dit bandje zorgt voor het tijdloze patina-effect, dat geaccentueerd wordt door de krachtige contrastnaad. Een onmiskenbaar en met de hand gemaakt meesterstuk! Verkrijgbaar voor 52,-.

Horlogebandje Breitling

De Breitling Swing is de belichaming van de hoogste kunst van het leerambacht. Dit uurwerkbandje heeft een klassiek sportieve uitstraling. De handgemaakte afwerking zorgt voor een tijdloze look, dat geaccentueerd wordt door de sterke opvulling van echte leervezels. Het zachte leder in de voering zorgt voor het hoogste draagcomfort. Verkrijgbaar voor 169,-.

Horlogebandje vervangen, hoe doe je dit?

Je uurwerkband vervangen kan heel eenvoudig. Met een handige horlogebandenaanzetter of gewoon thuis met een schilmesje. Bekijk de instructies of kom langs in onze winkel!

Horlogetrends 2019

De horlogetrends kunnen jaarlijks veranderen. De horloges zijn tegenwoordig niet enkel om de tijd aan te geven, maar zijn er ook om toe te voegen aan uw imago en iets extra’s toe te voegen aan uw outfit. Wat de horlogetrends 2019 betreft, viel ons een aantal trends voornamelijk. Lees verder om te kijken welke trends erg in 2019 erg in trek zijn.

Retro/vintage horlogetrend

Ondanks het feit dat vroeger de horloges voornamelijk om de tijd aan te duiden werden gebruikt, zijn de ontwerpen van destijds wel weer te zien in deze tijd, De microtrend van de jaren negentig is nu een pijler van de reguliere horlogeactiviteit. Heldenproducten uit de gouden eeuw van polshorloges – grofweg de jaren veertig tot de jaren zeventig (dwz na de industrialisatie en vóór de hit van de Quartz Crisis) – worden opnieuw bedacht en in sommige gevallen volledig nagebouwd voor een nieuwe generatie geslagen door een geweldig ontwerp met een retro/vintage touch.

Niet nodig, maar wel nodig

Het is in principe niet meer nodig om een horloge te dragen vanwege de tijd. Ondanks dat de horloge niet primair nodig is om de tijd aan te duiden, wordt het horloge wel degelijk als toevoeging gezien. Zowel om de tijd te duiden, als om een outfit en de uitstraling compleet te maken. Wat is het dat u wilt uitstralen? Houdt u van een klassieke stijl of bent u toch voor het sportieve in? Daarbij is het mogelijk de stijlen gemakkelijk te verwisselen door bijvoorbeeld een ander horlogeband te gebruiken. Ook het afwisselen van de stijlen is tegenwoordig heel gemakkelijk en van de moderne tijd en is terug te zien in de horlogetrends 2019.

Het dunne horlogebandje

Wat vooral ook veel terug te zien is in de horlogetrends 2019 is het petit horlogebandjes en uurwerken. De kleinere uurwerken, dunnere bandjes en egale kleuren zijn veel terug te zien in de horlogetrend van 2019. Dit minimalistische is zowel in kledingtrends terug te vinden waardoor deze trend in de horloges erg goed aansluiten. Ook bij chique kleding past een simpele, kleiner uurwerk met een dunner horlogebandje erg goed. Dit maakt een outfit, voornamelijk bij vrouwen, erg elegant.

Bekijk onze gehele assortiment en kies het horlogebandje dat bij u past.

Fossil horlogebandjes

Fossil Horlogebandjes

Fossil horlogebandjes

Fossil horlogebandjes

Bekijk alle passende horlogebandjes voor Fossil!

Er is veel onduidelijkheid over welke horlogebandjes geschikt zijn voor fossil horloges. De oplossing is erg simpel aangezien er veel universele horlogebanden zijn. Een horlogeband past aan je horloge als deze een recht uiteinde heeft aan de kant waaraan het aan het horloge bevestigd wordt. Je hoeft alleen nog maar de maat op te meten en in principe past iedere horlogeband met de juiste maat aan je horloge.

horlogeband fossil monteren

fossil horlogebandje bevestigen

Een Fossil horlogebandje is normaliter met een bandpen (pushpin) of een vaste (geschroefde) pen aan een horloge gemaakt. De kant waar de pen door de band gaat is meestal recht en kan tussen de ‘oren’ van de kast (de uitsteeksels waartussen de band zit) worden gestoken. Door de pushpinnen tussen de gaatjes van de ‘oren’ te klemmen blijft de horlogeband op zijn plek. Zie ook onze instructievideo.

Fossil horlogebanden De Horlogebanden Specialist

Alle horlogebanden bij de Horlogebanden Specialist hebben dit rechte uiteinde en zijn dus geschikt voor je Fossil horloge. Je bent dus niet meer gebonden aan het merk van uw horloge. In plaats van een beperkte keuze uit één of twee originele fossil horlogebanden kun je er nu één kiezen uit tal van mogelijkheden! Bepaal je maat en bekijk welke band je mooi vindt.

fossil horlogebandje

fossil horlogebandje opmeten

Soorten fossil horlogebandjes

Kies hier je vervangende Fossil horlogebandje! Je kunt een keuze maken uit de verschillende categorieën. Kies het materiaal wat het beste bij je past. Leren horlogebanden hebben vaak een optimaal draagcomfort. Rubberen horlogebanden Fossil zijn goed schoon te houden en metalen horlogebandjes hebben een stoer en stevig uiterlijk. Horlogebandje fossil.

Kortom, je slaagt bij ons altijd! Benieuwd naar onze horlogebandjes? Kom langs in onze winkel of bezoek onze webshop! We voorzien je graag van advies!

Smartwatch Band

Ben je op zoek naar een smartwatch band? Dan ben je bij de Horlogebanden Specialist aan het juiste adres. Wij hebben de allernieuwste banden, voor (bijna) iedere smartwatch. We hebben er enkele voor je uitgelicht! Benieuwd naar de gehele collectie?

Bekijk alle smartwatch horlogebanden

Pebble Smartwatch Atlanta Zwart – Smartwatch Band

De meest verkochte smartwatch band is de band voor de Pebble Smartwatch. Dit is een siliconen horlogeband te bestellen met een staalkleurige gesp, een goudkleurige gesp en een zwarte gesp. De band is 2,5 mm dik en heeft een lengte van 19,6 cm. Doordat de band is gemaakt van siliconen, is de band waterproof. De Pebble Smartwatch Atlanta zwart is bedoeld voor mensen die houden van simpele vormen. Je bestelt hem al voor maar €14,95,-

smartwatch band pebble

Samsung Gear S3 Smartwatch Arizona Cognac – Smartwatch Band

Terecht een van de meest favoriete horlogebanden! Door de eeuwenlang in stand gehouden handwerkkunst in de veredeling van alle soorten leder, kan een bijzonder robuust natuurleder zo bewerkt worden dat het de esthetiek van alligatorleder combineert met de extreme houdbaarheid van het beste Italiaanse kalfsleder. Het softglove voeringleder zorgt ook bij een zware belasting voor het hoogste draagcomfort. Je bestelt deze Samsung smartwatch horlogeband al voor €39,-

horlogeband samsung gear s3

Pebble Smartwatch Chrono Zwart – Smartwatch Band

De Chrono horlogeband is vervaardigd van bijzonder soepel en zacht siliconen. Ons huismerk staat bekend voor producten met het hoogste draagcomfort en kwaliteit. De Chrono is hier een uitstekend voorbeeld van. Siliconen scheurt minder snel, is zeer soepel en wordt niet snel hard zoals kunststof waardoor het een langere levensduur heeft. Tevens geeft het een minder broeiend gevoel bij transpireren. Je bestelt deze band al voor maar €19,95,-

smartwatch band pebble

Samsung Gear S2 Smartwatch Balistic Zwart – Smartwatch Band

De juiste keuze voor iedere gelegenheid. Een esthetisch mooi, heerlijk zacht en tegelijkertijd uiterst functioneel sportief horlogebandje met sportieve contrastnaden. De perfecte begeleider voor de dagelijkse activiteiten en tijdens het sporten. De vanzelfsprekend 100% waterafstotende silicone horlogeband is uitermate geschikt voor horloges die nat (mogen) worden, zonder gelijk op een duikhorloge te lijken. Vanzelfsprekend is de band voorzien van een flinke roestvrijstalen gesp.

smartwatch band

Samsung Gear S3 Smartwatch Chrono Blauw – Smartwatch Band

De Chrono horlogeband is gevaardigd van bijzonder soepel en zacht siliconen. Ons huismerk staat bekend voor producten met het hoogste draagcomfort en kwaliteit. De Chrono is hier een uitstekend voorbeeld van. Siliconen scheurt minder snel, is zeer soepel en wordt niet snel hard zoals kunststof waardoor het een langere levensduur heeft. Tevens geeft het een minder broeiend gevoel bij transpireren.

smartwatch band

Smartwatch horlogebandjes

Naast de hierboven uitgelichte smartwatch horlogebanden hebben wij nog een ruim assortiment met andere smartwatch bandjes. Bekijk het hele assortiment smartwatchbandjes op onze website of kom langs in onze winkel in Utrecht!

Een nieuw horloge: wat is de perfecte maat?

Bij de aanschaf van een nieuw horloge is het raadzaam om jezelf af te vragen welke kastgrootte het beste bij je past. De grootte van de kast is één van de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een horloge, want die bepaalt het meest hoe het horloge oogt om de pols. Je horloge maat bepalen, de belangrijkste elementen.

Stappenplan perfecte maat horlogeband

  • Meet de diameter (zonder kroon)
  • Bepaal hoogte kast
  • Meet polsomtrek

Stap 1: Meten is weten
Wanneer je het formaat van het horloge ten opzichte van je pols goed in beeld wilt krijgen is het een goed idee om de afmetingen van de behuizing op papier na te tekenen. Knip het resultaat uit en leg het vervolgens op je pols. De diameter van de horlogekast wordt in de breedte gemeten (zonder de kroon). De hoogte van het horloge kan ook een rol spelen, bijvoorbeeld wanneer het extra lange verbindingsstukken tussen de kast en de horlogeband heeft (lugs). Om na te gaan of het horloge daarnaast ook om je pols past kun u uw polsomtrek opmeten door een strook papier of stukje touw om je pols te leggen en deze op te meten.

Stap 2: Kies je categorie
Horloges met een kastbreedte van 36 tot 38 mm zijn doorgaans klassieke of vintage horloges. Binnen dit bescheiden kastformaat blijf je dicht bij de traditionele afmeting. De 40 mm horloges worden ook wel als middenmaat beschouwd. Het is een veilige keuze, je draagcomfort blijft behouden en toch valt het horloge wel op zonder er al te veel aandacht op te vestigen. Tot slot is er het opvallende segment met kasten van 46 mm of groter; denk hierbij aan duikhorloges of andere opvallende horlogedesigns. Lange tijd zag je voornamelijk dit formaat terug in het modebeeld. Deze horloges passen goed bij een sportieve look, maar kunnen ook een klassieke look een casual twist geven.

horloge maat bepalen welke maat horloge

Stap 3: Knoop doorhakken
Om uiteindelijk de juiste knoop door te hakken is het dus van belang in gedachten te houden dat de meest geschikte kastmaat afhankelijk is van de grootte van je pols. Bij een smalle pols zal een groot duikhorloge niet snel de juiste keuze zijn en kun je beter een klein formaat overwegen. Dus: Meet de omtrek van je pols en kies aan de hand daarvan een categorie die daarbij past. Ga op je gevoel af en ga voor jezelf na wat voor jou persoonlijk het prettigst aanvoelt. Beperk je vervolgens niet tot het originele ontwerp, maar wissel eens van horlogeband. Na de aanschaf van uw perfecte exemplaar heeft u hiervoor in onze webshop keuze uit een ruim aanbod horlogebanden.

Watchwinder Ferocase

Automatisch horloge opbergen?

Opzoek naar een horloge opbergbox voor jouw automatische horloge? Kijk eens naar de voordelen van een watchwinder. Exclusieve horloges verdienen een goede plek om opgeborgen te worden. Mensen met een automatisch horloge kennen het probleem van opbergen wel, bij opnieuw dragen van het automatische horloge moet het horloge eerst gecorrigeerd of opgewonden worden. Een watchwinder is hiervoor de oplossing! Door de automatische beweging blijft het horloge lopen en staat het horloge op tijd wanneer je hem weer omdoet. De Horlogebandenspecialist heeft een ruim aanbod aan watchwinders, in dit blogartikel tonen we een klein overzicht:

Bekijk alle watchwinders

Luxe Classima Ebony

De Luxe Watchwinder Classima Ebony is geschikt voor maximaal twee horloges. Het hout geeft een zeer uniek design en is met de hand afgewerkt. De Watchwinder Classima draait automatisch een swiss geneva programma af, hierdoor uitstekend geschikt voor de Zwitserse uurwerken. Het grote voordeel is dat deze watchwinder draait op batterij en op lichtnet. 

Luxe Watchwinder Classima Ebony

 

Luxe Riviera Black

De Luxe Watchwinder Riviera Black is gemaakt van acryl, hout en is met de hand afgewerkt. Hij biedt ruimte voor vier automatische horloges (ook geschikt voor grotere horloges). Deze watchwinder heeft een automatisch swiss programma en werkt op zowel lichtnet als op batterijen.

Luxe Watchwinder Riviera Black

Luxe Catwalk Black

Voor de echte horloge verzamelaar is er de Luxe Watchwinder Catwalk Black. Deze watch winder biedt ruimte voor maar liefst 8 horloges (ook geschikt voor grote horloges). Vier horloges kunnen gelijktijdig worden opgewonden, daarnaast is er onderin de opberglade nog ruimte voor 5 horloges. De watchwinder draait op het automatische swiss programma en werkt zowel op lichtnet als op batterijen. De pootjes aan de onderkant zijn er om krassen aan de ondergrond te voorkomen.

Luxe Watchwinder Catwalk Black

Meer informatie Watchwinders

Wil je meer informatie over watchwinders? Bekijk onze webshop of kom langs in onze winkel in Utrecht!

Zomerse Horlogebanden 2019

De zomer is begonnen, de eerste echt warme dagen zijn geweest en daar horen natuurlijk frisse zomerse horlogebanden bij! De Horlogebandenspecialist heeft de perfecte kleuren voor jou op een rij gezet waarmee jij de zomer weer volop kunt genieten van je horloge!

Witte zomerse horlogebanden

Kies bijvoorbeeld voor een wit horlogebandje deze zomer. Ga voor de horlogeband Louisiana of Manhattan.

Bekijk alle witte horlogebanden
zomerse horlogebandenHorlogeband Manhattan

Horlogeband Louisiana                                          Horlogeband Manhattan

De Louisiana Horlogeband heeft dankzij het hoogwaardige Toscana leer en het alligatormotief een geweldig tijdloos design dat in de zomer zeker als één van jouw favorieten gedragen gaat worden. De Manhattan horlogeband is de tweede favoriet dankzij het luxueuze echte hagedissenleer. Het horlogebandje is perfect voor elk klassiek en elegant horloge.

Oranje horlogebanden

Naast ons assortiment aan witte horloges beschikken wij ook over oranje horlogebanden. Oranje is een aandachttrekkende kleur die warmte en enthousiasme uitstraalt. Benieuwd naar ons assortiment oranje horlogebanden?

Bekijk alle oranje horlogebanden

horlogeband oranje horlogebandje oranje

Horlogeband Saddle Vintage Orange             Horlogeband Chur Racing Orange

De Horlogebanden van Saddle Vintage zijn 100% handgemaakt van het beste en zachtste leer. De horlogeband zorgt voor een tijdloos effect dat geaccentueerd wordt door de rkachtige contrastnaad.

Roze horlogebanden

De laatste kleur die in het zonnetje wordt gezet is speciaal voor vrouwen, de roze kleur! Wil jij je horloge liever wat opfleuren met een felle kleur maar is oranje of wit niet jouw favoriete kleur? Probeer de roze kleur eens uit, ze zijn in veel verschillende soorten en maten. Natuurlijk kunnen ook mannen prima dit horlogebandje dragen.

Bekijk alle roze horlogebanden

Louisiana roze horlogebandje

Horlogeband Louisiana                                    Horlogeband Toscana Roze

De Roze Louisiana Horlogeband is gemaakt van hoogwaardig Toscana leer, net zoals de witte versie heeft het een geweldig tijdloos design. Je kan het daardoor ook in andere seizoenen dragen, maar in de zomer is het zeker een aanrader. De horlogebanden van Toscana is een echte eyecatcher, gemaakt van alleen het beste kalfsleer uit Italië. Het is zo specifiek bewerkt dat het net lijk alsof het van echt alligator leer is gemaakt. De voering is anti-allergisch waardoor iedereen kan genieten van dit mooie horlogebandje.

Horlogebanden De Horlogebanden Specialist

Ben je nieuwsgierig naar al onze horlogebanden en kleuren? Bezoek dan onze webshop om ons gehele assortiment te bekijken. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag! Wij leveren onze producten gratis binnen Nederland. Voor 16:00 uur besteld is meestal de volgende dag al in huis.

Horloge gereedschap

Een horloge is een handig accessoire, dat vaak dagelijks wordt gedragen. Om een keer van bandje te wisselen, je batterij te vervangen of je horloge te repareren kun je een speciaal reparatiesetje gebruiken. Horloge gereedschap kan dan goed van pas komen! We kunnen ons voorstellen dat deze set niet standaard in je gereedschapskoffer zit. Daarom kun je deze reparatie tools, naast alle bandjes, ook aanschaffen bij De Horlogebanden Specialist.

Banden aanzetter horloge

Neem bijvoorbeeld de horlogebandenaanzetter. Deze banden aanzetter helpt je bij het switchen of vervangen van je horlogeband. De horlogebandenaanzetter is de meest voorkomende horloge gereedschap en kost bij ons slechts €8,95. Het betreft een stalen pinnetje met aan de ene kant een pin die een inkeping heeft en aan de andere kant een normale punt. Door de inkeping in het meetaal kan de verende pin gemakkelijk ingedrukt worden en zo eenvoudig verwijderd worden. De kant met de normale pin kan gebruikt worden om de gespen en sluitingen van de horlogeband te verwisselen.
horloge gereedschap

Horlogebanden tool

Naast de banden aanzetter hebben wij de Horlogebanden Tool (€16,95) in ons assortiment. Deze tool is een professionelere en uitgebreidere horlogebandenaanzetter. De horlogebanden tool is voorzien van een kleine pin, daarnaast zit bij de tool een kleine schroevendraaier. Met een schroevendraaier kan je namelijk veilig de horlogebanden vervangen. Daarnaast is het handig om te weten dat de pinnen zijn vernikkeld met gehard staal en dus roestvrij zijn. Speciaal voor jou hebben wij een filmpje horlogeband vervangen gemaakt om te laten zien op welke manier dit makkelijk kan gedaan!


horloge gereedschap

Horlogebanden inkorter

Met onze horlogebanden inkorter (€19,95) kun je snel een eenvoudig je metalen horlogeband inkorten door zo veel schakels te verwijderen als nodig is. Onze horlogebanden inkorter is geschikt voor metalen bandjes tot 24 mm breed. Deze inkorter voor horlogebanden wordt met 3 extra pinnen van 0,8mm, 0,6mm en 0,5mm dik geleverd.

horlogebanden inkortern de horlogebanden specialist

Complete sets horloge gereedschap

Als je op zoek bent naar een complete set horloge gereedschap is één van onze gereedschap koffers een ideale keuze. Deze horloge gereedschapssets bestaan uit diverse handige tools als schroevendraaiers, een bandenaanzetter, een pincet, mesjes en nog meer. Je hebt de keuze uit de horloge gereedschap sets: Mini, Magnum en Medium.

horloge gereedschap set magnum horloge gereedschap set mini horloge gereedschap set medium

Horloge onderhoud

Heb je onderhoud nodig aan je horloge maar wil je dit liever laten doen door een professional? Schroom niet en neem contact met ons op. Wij hebben al jaren ervaring met het onderhoud plegen aan horloges. Je bent van harte welkom in onze horlogebanden winkel in Utrecht!