De najaarskleuren van 2019

We winter staat voor de deur, het wordt kouder, de dagen worden korter, tijd omherfstkleuren de warmte en gezelligheid op te zoeken. Dit gaan we ook terug zien in de kleurtrends van dit najaar en de winter. De echte herfstkleuren komen hierin naar voren, zo zien we veel verschillende tinten bruin, groen maar ook peach tinten terug.

Voor de horlogeliefhebbers hebben we een aantal horlogebandjes geselecteerd die goed bij het pallet passen van dit najaar:

1Horlogeband Vintage Nubuck Groen

2Horlogeband Sauvage Kastanje

3Horlogeband Cordero Blauw

4Horlogeband Louisina Roze

Laat u inspireren

Meegaan met de bovenstaande trends? Bekijk dan onze collectie en laat u inspireren!

De horlogetrends van 2019/2020

Een aantal horlogetrends van 2019 en 2020 op een rij

Het is al weer even 2019, een jaar waarin we weer verschillende nieuwe trends voorbij zien komen,  zo ook in de horlogebranche. Welke stijlen zien we dit jaar, hoe draag je de horloges en welke kleur is het nieuwe zwart? Ben jij benieuwd naar de trends van dit jaar, doorlopend tot 2020? Wij hebben de laatste trends verzameld en voor jou op een rijtje gezet.

1. Klassiek

Dit jaar zien we verschillende horlogestijlen uit de jaren ‘50, ‘60 en ’70 terugkomen. Het Retro horloge is weer helemaal hip! En deze trend zal nog wel even voortduren. Hierin zijn verschillende horloges van ver in het verleden teruggekomen met dunne bandjes en een klassiek uurwerk.

2. Drie wijzers

Zoals het horloge oorspronkelijk bedoeld is, voor het weergeven van tijd, in uren, minuten en seconden. Deze horloges zien we zowel met als zonder datum terugkomen. Er worden tegenwoordig vele functies toegevoegd aan horloges, zoals stopwatches, alarmklokken en kalenders. Toch geeft de echte horloge liefhebber de voorkeur aan een traditioneel horloge zonder al te veel extra’s.

3. Minimalistisch

“Less = more” is een veelgehoorde uitspraak van de afgelopen jaren. Hoe simpeler hoe beter. Zo ook bij deze horloge trend. Horloges worden steeds kleiner, eleganter, maar vooral ook simpeler. Terug naar de eenvoud van een horloge, met drie wijzers, dunnere bandjes en kleinere uurwerken.

4. Wat is het nieuwe zwart?

Horloges kom je veel tegen in dezelfde basic kleuren, zwart, goud en witgoud. Daarnaast zien we de laatste jaren een andere kleur veel opkomen, blauw, bijvoorbeeld in het uurwerk, in de details of de bandjes. Behalve blauw komt groen ook steeds vaker terug in het uurwerk, wat luxe uitstraalt.

5. Mode item

Tot een aantal jaar geleden werd een merkhorloge voornamelijk gedragen tijdens speciale gelegenheden. Deze tijden zijn voorbij, met een mooi horloge kun je nu je outfit elke dag een boost geven. Kies een horloge dat echt bij jou identiteit, want juist in deze tijd is het ook een trend om tegen alle trends in te gaan!

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de horlogebranche? Like dan onze Facebookpagina.

 

Motorola Moto 360

Dit lijkt op een simpel & normaal horloge, maar dat is het niet. De Motorola Moto is namelijk een smartwatch! Tegenwoordig worden smartwatch horloges steeds populairder en het merk Motorola speelt hier slim op in. Vanaf uw horloge kunt u namelijk zien of u gebeld wordt en door wie. U krijgt meldingen van afspraken in uw agenda en u kunt zelfs zien wat er op sociale media wordt gedeeld. Wilt u nog meer weten over de functionaliteiten, de kosten en het design? Meer informatie vindt u hieronder in het blog en online op onze website.

Functionaliteiten

De Motorola Moto 360 smartwatch heeft veel verschillende functionaliteiten. Zo kan het horloge met verschillende stemcommando’s worden bediend. U kunt bijvoorbeeld het weer, sportuitslagen en het nieuws voorgelezen krijgen. Daarnaast helpt het uurwerk u ook met het maken van notities bij belangrijke gesprekken. Het alarm instellen voor als u niet te laat wilt komen of gewoon de tijd bekijken. Kortom, de Motorola Moto 360 heeft alle functionaliteiten die een smartwatch moet hebben.

Het designMotorola Moto 360

Het scherm van het smartwatch horloge is bijna helemaal rond. Onderin de wijzerplaat zit namelijk een klein inkeping wat de horlogeplaat uniek maakt. De wijzerplaten zijn subliem en stijlvol afgewerkt, daardoor zie je bijna niet dat het een smartwatch is. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om ander watchface te nemen. Smartwatch faces zijn verschillende templates die de opmaak van je smartwatch interface bepalen. Zo heeft u voor iedere gelegenheid een andere wijzerplaat. U kunt watchfaces online op het internet downloaden of er zelf een ontwerpen.  Verder kunt u ook het horlogebandje aanpassen. Bij de Horlogebanden Specialist hebben we verschillende horlogebanden passend voor de Motorola smartwatch!

Bekijk onze collectie Motorola Moto 360 bandjes!

LG G Watch R

De LG G Watch R is een smartwatch van Android en uitgebracht door LG Electronics. Het is de tweede smartwatch met een rond scherm. Bij deze smartwatch zit alle moderne technologie in een klassiek jasje. Alle informatie en apps zijn letterlijk en figuurlijk binnen handbereik waardoor u binnen één oogopslag real-time verbonden bent met de digitale wereld.

De functionaliteiten van de LG Smartwatch

De LG G Watch R heeft vele functionaliteiten. Zo geeft het horloge bijvoorbeeld waarschuwingen als het gaat regen. Dan kunt u een paraplu meenemen en gaat u voorbereid naar buiten. Daarnaast hoeft u ook nooit meer te laat te komen, want naast het geven van een herinnering brengt de LG Smartwatch u feilloos naar uw bestemming. Dit komt door de gedetailleerde navigatie in het uurwerk. Onderweg helpt de smartwatch u met het versturen van berichten, u ‘Ok Google’ te zeggen. Verder krijgt u inzicht in uw lichaam door middel van de fitnesstracker. Deze controleert uw hartslag tijdens work-outs en houdt uw stappen en hartslag bij.LG G Watch R

Het uiterlijk

Deze functies zijn natuurlijk top, maar het uiterlijk is ook belangrijk. Vandaar kunt u uw LG Smartwatch afstellen op uw eigen stel. U kunt bijvoorbeeld het ontwerp van de wijzerplaat aanpassen op uw stemming, of het horlogebandje verwisselen. Hiervoor kunt u bij de Horlogebanden Specialist terecht.

Bekijk onze collectie LG G Watch R bandjes!

Asus Zenwatch

De Asus Zenwatch wordt gezien als één van de mooiste Android smartwatches. Qua functionaliteit is er niet veel verschil met andere smartwatches maar qua uiterlijk springt die erboven uit. Dit mooie horloge heeft een elegant squircle scherm, een kruising tussen een vierkant en een rond scherm.

Asus Zenwatch

Dit uurwerk is zeer verfijnd afgewerkt. De behuizing is van roestvrijstaal, de zijkant heeft een roségouden kleur en er zit een lichte kromming in zodat de smartwatch mooi om de pols valt. Door deze fijne afwerking, luxere materialen en het squircle scherm loopt de Asus Zenwatch voor op de andere Android Smartwatches. Daarnaast heeft de Asus Zenwatch geen fysieke knop om het scherm te activeren, u kunt gewoon op het scherm tikken of op uw pols.  Met dit uurwerk kunt u ook de Zenwatch Manager instellen waardoor er ander watchfaces en functies vrijkomen. Denk bijvoorbeeld aan een kompas, zaklamp of wekker.

Het uiterlijk

Asus ZenWatch

Naast de functionaliteiten van de Asus Zenwatch personaliseren, kunt u er ook voor kiezen om het uiterlijk te personaliseren. Dit kunt u doen door het standaard bijgeleverde horlogebandje te vervangen voor een ander exemplaar. Het bijgeleverde leren bandje is simpel te vervangen met een pinnetje aan de achterkant. Bent u geïnteresseerd in uw smartwatchbandje vervangen? Lees dan hier meer informatie over het smartwatchbandje.

Bij de Horlogebandenspecialist denken wij graag met uw mee en hebben wij al enkele mooie designs voor u op een rijtje gezet.

Bekijk onze collectie Asus Zenwatch bandjes!

Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor alle andere horlogebandjes.

Horlogebandjes blogs

Horlogebandjes kunnen een goede indruk toevoegen aan je uitstraling. Elk soort horlogebandje heeft een eigen uniek uiterlijk wat ze allemaal bijzonder maakt. Voor mannen is het uurwerk al jarenlang een toevoeging. Tegenwoordig zijn er ook veel vrouwen die een horloge dragen en soms afwisselen van horlogebandje. De horlogebandjes maken het imago af samen met de perfecte outfit. Details zijn van essentieel belang om de uitstraling en outfit compleet te maken. Een horloge kan namelijk een belangrijk detail zijn waardoor het net dat stukje extra geeft.

Verschillende horlogebanden

Op het uurwerk kun je ook verschillende horlogebandjes vastmaken. Er zijn veel variaties in kleur, materiaal, grootte en diktes, waardoor de bandjes voor je horloge erg afwisselend zijn. Daarom is het erg leuk om wel een het uurwerkbandje te verwisselen. Zo kun je de ene keer voor een leren bandje kiezen en de andere keer voor een stalen horlogebandje. Dat maakt het erg leuk om ook weleens in uurwerkbandje af te wisselen.

Horlogebandjes inkorten / verlengen

Net zoals horlogebandjes is de omtrek van de pols ook bij iedereen uniek. De ene persoon kan een wat grotere omvang hebben en de andere net weer een wat kleiner polsomvang. Vandaar dat je de bandjes van uurwerken ook kan inkorten of verlengen. Voornamelijk schakelband horloges kun je gemakkelijk inkorten of verlengen bij een juwelier.

Wil je meer weten over het vervangen van je horlogebandje? Lees dan hier dit blog!

Onze gehele collectie aan horlogebandjes is verder op onze site te bekijken.

Betaalbare horloge merken (1)

Wat wordt verstaan onder betaalbare horloge merken?

Betaalbare horlogemerken | Betaalbaar is een breed begrip wat bij iedereen anders kan zijn. In dit blog gaan we uit van het midden- en lagere segment horlogemerken. Voor de meeste mensen zijn deze segmenten wel betaalbaar.

Het lagere segment

We beginnen bij het lagere segment. Daaronder vallen horlogemerken zoals Armani, Esprit, Pulsar, Camel, Guess, Fossil en Diesel. Bij deze merken gaat het dan over horloges tot ongeveer €300,-. Natuurlijk zitten er tussen deze merken wel wat uitschieters zitten naar het luxere klassement maar het grootste deel valt onder de €300 euro. De horloges in het lagere klassement zijn vaak voorzien van een ‘goedkoop’ Japans / Chinees quartz uurwerk. Een quartz horloge wordt aangedreven door quartz kristallen in het uurwerk. Enkele horloges worden ook aangedreven door het Zwitserse quartz uurwerk. Dit zijn bijvoorbeeld merken als Mondaine en het Nederlandse merk Fromanteel.

Bij de wat goedkopere horloges zit vaak wel een nadeel aan. Dat is namelijk dat er een goedkoper horlogebandje omheen zit. Dit bandje kan eerder slijten of kapot gaan en je een nieuwe moet aanschaffen. Wil je toch voor een goede prijs een vervangend horlogebandje? Bekijk dan hier horlogebandjes.

Horloges van het middensegment

Het middensegment is natuurlijk ook weer voor iedereen een ander begrip. We gaan uit van horloges vanaf ongeveer 300 euro, want dat sluit aan op het vorige segment. Voorbeelden van deze merken zijn Hamilton, Citizon, Certina en Seiko. Deze merken verkopen ook in het luxere segment.

De horloges van Citizen worden aangedreven door middel van de eco-drive techniek. Dit uurwerk functioneert overal ter wereld en staat nooit stil. Zo’n Citizen eco-drive is te koop vanaf ongeveer €300,- maar er zijn ook wel goedkopere versie van rond de €100,-. Het merk Seiko maakt gebruik van de Kinetic techniek, het horloge windt zichzelf automatisch op. De kosten voor Seiko liggen in dezelfde prijsklasse als Citizen.

Hamilton en Certina zijn gemaakt van een Zwitserse quartz en automatische ETA uurwerken. Quartz horloges zijn vaak wel wat goedkoper dan een automatisch ETA uurwerk, die prijzen beginnen vaak pas vanaf €500,-

Hamilton horlogeband, tissot horlogeband, citizen horlogeband, certina horlogeband, seiko horlogebandfromanteel horlogeband, armani horlogebanddiesel horlogebandjespulsar horlogebandjes

De wereld van dameshorloges en herenhorloges

Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus, toch? Ook in de horlogewereld gaat dit op en lijken dames- en herenhorloges van twee verschillende planeten c.q. werelden afkomstig te zijn; de benamingen zeggen het immers al. In deze blog kijken we naar het verschil tussen mannenhorloges en vrouwenhorloges en gaan we na of de wereld van horloges paradoxaler is dan het in eerste instantie lijkt.

De verschillen tussen de horloges van dames en heren

Eén van de meest voor de hand liggende verschillen tussen de twee typen horloges is het formaat: een horloge voor dames zijn in de regel vaak kleiner dan horloges voor mannen. Waarom? Vrouwen hebben over het algemeen een kleinere, slankere pols dan vrouwen. In de vorige blog werd al gesproken over het belang van het juiste formaat kiezen. Een horloge moet in goede verhouding tot de vrouwen- of mannenpols staan. Een typisch damesuurwerk ligt tussen de 20 en 27 mm, terwijl het mannenuurwerk varieert van 35 tot 55 mm. Door dit verschil in formaat is het gewicht ook verschillend: mannenhorloges zijn vaak zwaarder. Vrouwen dragen immers al genoeg ander bagage om hun pols: tassen, armbandjes etc.

Daarnaast is in het ontwerp van mannen- en vrouwen horloges een duidelijk stijlverschil te bespeuren; dameshorloges bevatten vaak extra details, zoals mooie bewerkingen op de wijzerplaat of het gebruik van zirkonia steentjes. Ook is er voor vrouwen een groter diversiteit in kleuren horlogebanden om uit te kiezen, terwijl herenhorloges vaak simplistischer blijven qua stijl, maar ook qua kleur. Tevens hebben de horloges voor heren vaak meer functies en mogelijkheden dan horloges voor vrouwen, zoals de stopwatch, datumaanduiding en jaarkalender. Dames horloges worden meer als sieraad gedragen en behoeven daarom doorgaans minder extra opties. Een ander opvallend verschil is de vorm van de horloges; heren horloges zijn meestal rond, terwijl de dameshorloges ook vierkant, rechthoekig of ovaal kunnen zijn.

Uniseks is de key

Gewicht, stijl, formaat, vorm.. Er zijn dus genoeg verschillen te ontdekken. Vandaag de dag zijn er vele uurwerken beschikbaar voor beide seksen. En dat deze worden aangepast op de wensen van de gebruiker is logisch; met een dergelijk sieraad hebben vrouwen de mogelijkheid om de vrouwelijkheid te benadrukken en kunnen mannen hun outfit completeren met een stoer ontworpen horloge. Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus: ook in de horlogewereld lijkt deze uitspraak zich overduidelijk te manifesteren. Wat ons betreft is dit een paradox; laat je niet belemmeren in je horlogekeuze door deze tweedeling. Wanneer een horloge in de smaak valt en het eigenlijk geen origineel heren- of dameshorloge is, betekent dit niet dat deze niet voor je is weggelegd. Uniseks is de key! Ook voor horlogebanden gaat dit op. Daarom maken wij geen onderscheid tussen dames- of heren horlogebanden.

Ontdek onze ruime collectie horlogebanden in de webshop!

dameshorloge-herenhorloge herenhorloge-dameshorlogeherenhorloges-dameshorloges

Horloge aan de binnenkant van je pols: de voor- en nadelen op een rij!

Hoe draag jij je horloge? Om je linker, of om je rechter pols? En draag jij je horloge aan de binnen- of buitenkant van je pols? Er zijn best veel verschillende opties om je horloge te dragen. Wij zetten graag even de voordelen en nadelen op een rij over het dragen van een horloge aan de binnenzijde van je pols.

Voordelen horloge aan de binnenkant van je pols

Praktisch: als je je uurwerk aan de binnenkant van je pols draagt bescherm je hem beter dan wanneer je hem aan de buitenkant draagt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je aan het klussen bent, maar wel de tijd in de gaten wilt houden.

Bescheidenheid: er wordt ook wel eens gesuggereerd dat het een teken van bescheidenheid is als je je horloge aan de binnenzijde van je pols draagt. Je wil er niet mee ‘te koop’ lopen en kiest er daarom voor om het niet al te zichtbaar te dragen.

Verkleuring wijzerplaat: sommige mensen beweren dat, wanneer ze een lange tijd buiten zijn, ze het horloge naar de binnenkant van de pols draaien. Dit om te voorkomen dat de wijzerplaat verkleurt.

Geen reflectie: wanneer je je uurwerk aan de binnenkant van je pols draagt reflecteert het glas minder snel door de zon. Er wordt gezegd dat soldaten om deze reden hun horloge altijd aan de binnenkant droegen. Zo verraadden ze hun eigen positie niet tegenover de vijand.

Nadelen horloge aan de binnenkant van je pols

Krassen: als je in het dagelijks leven veel schrijft met de kant waaraan je je horloge draagt kan dit voor veel krassen zorgen. Erg zonde dus! Een reden voor deze mensen om hem te dragen met de wijzerplaat naar boven.

Het zit niet prettig: vaak wordt aangegeven als nadeel dat het minder prettig zit, dan wanneer je je wijzerplaat naar boven hebt gericht. Echter, dit heeft enigszins met gewenning te maken.

Horlogeklok wordt niet gezien: heb je eindelijk dat mooie uurwerk gekocht, kan je hem alleen zelf zien omdat je hem aan de binnenkant van je pols draagt. Dat wil je toch niet? Iedereen mag zien welk mooie horloge jij hebt gekocht. Gewoon aan de buitenkant dragen dus met de wijzerplaat naar boven!

Wat vind jij? Je horloge aan de binnenkant van je pols? of niet? Wij zijn benieuwd!

Horlogebandje vervangen

Een compleet nieuwe look and feel? Vervang het bandje van je horloge!

Ben je uitgekeken op je horloge of is deze toe aan vernieuwing? Vervang enkel het horlogebandje en je creëert direct een nieuwe look and feel! Wij zijn gespecialiseerd in horlogebandjes voor verschillende topmerken. De bandjes die wij verkopen zijn handgemaakt en zijn van dezelfde materialen en kwaliteit als de originele merken. Merken maken vaak de horlogebanden niet zelf, maar werken samen met leveranciers in Duitsland. Dit zijn dezelfde leveranciers waar wij mee samenwerken. Het mooiste is dat de maatvoering dus ook exact overeenkomt. Wil je de originele sluiting of gesp overzetten? Ook dit is geen enkel probleem. Bekijk nu onze top 4 producten.

Horlogebandje Fossil

De Berlin is een kalfslederen bandje voor je uurwerk voor Fossil horloges. Ze zijn minimalistisch van vorm en hebben een modern parallel ontwerp. Verkrijgbaar in verschillende pastelkleuren zoals ice blauw, lichtgroen, turquoise en pink voor 17,-.

Horlogebandje Diesel

Heb je een Diesel horloge en wil je je horlogeband vervangen? Dan is dit model misschien wel geschikt voor jou! De klassieke en tijdloze Damian horlogebanden zijn gemaakt van kalfsleer met buffel reliëf. Ze passen praktisch bij elke garderobe en passen daarbij om elke pols. Verkrijgbaar in verschillende kleuren voor 19,50.

Horlogebandje Tissot

Meer op zoek naar een vintage bandje voor je horloge? Dan is de Tissot Vintage Cognac een goede optie! Dit horlogebandje is gemaakt van het beste en zachtste rundleder. De geborstelde toplaag van dit bandje zorgt voor het tijdloze patina-effect, dat geaccentueerd wordt door de krachtige contrastnaad. Een onmiskenbaar en met de hand gemaakt meesterstuk! Verkrijgbaar voor 52,-.

Horlogebandje Breitling

De Breitling Swing is de belichaming van de hoogste kunst van het leerambacht. Dit uurwerkbandje heeft een klassiek sportieve uitstraling. De handgemaakte afwerking zorgt voor een tijdloze look, dat geaccentueerd wordt door de sterke opvulling van echte leervezels. Het zachte leder in de voering zorgt voor het hoogste draagcomfort. Verkrijgbaar voor 169,-.

Horlogebandje vervangen, hoe doe je dit?

Je uurwerkband vervangen kan heel eenvoudig. Met een handige horlogebandenaanzetter of gewoon thuis met een schilmesje. Bekijk de instructies of kom langs in onze winkel!