Horlogesluiting van belang

Horlogesluiting

Iedereen die geregeld een horloge draagt, heeft wel een voorkeur voor een horlogesluiting. Het liefst wil je een soepele en comfortabele sluiting. Echter, dit is vaak afhankelijk van de kwaliteit. Soms schiet een horlogesluiting los. Dit heeft niet alleen te maken met de kwaliteit van de sluiting, maar tevens met de maat van de horlogeband. Een standaard horloge wordt vrijwel altijd uitgerust met een gespsluiting. Naast de gespsluiting zijn de vlindersluiting, vouwsluiting en Panerai sluiting veel voorkomende sluitingen. Één voor één zullen we deze uitlichten in dit blogartikel.

Laat je inspireren


Vlindersluiting Staal

Vlindersluiting

Vlindersluiting horloge

Veel horloges zijn voorzien van een vlindersluiting en deze Vlindersluiting staal is dan ook de meest verkochte horlogesluiting bij ons. De sluiting opent en sluit aan beide kanten, vandaar de naam ‘vlinder’. Vlindersluitingen vergemakkelijken het vastmaken en losmaken van een horloge en geven het horloge een extra sportieve en elegante uitstraling. Let er wel op dat een horloge met een vlindersluiting niet te strak zit, anders gaan de knopjes aan de achterkant behoorlijk in je pols drukken. Het kan ook handig zijn om een goed zittende horlogeband op te meten, zo weet je altijd welke maat jij moet hebben en voorkom je het drukkende gevoel. Hoe opmeten?

Horlogeband vouwsluiting

De naam ‘vouwsluiting’ zegt het al, een horlogesluiting waarbij je de delen vouwt tot één geheel. Het voordeel van deze vouwsluiting is dat je alleen bij aankoop de horlogeband moet instellen op jouw maat. Daarna doe je het horloge alleen nog maar om je pols en klik je de sluiting vast. Deze sluiting vergemakkelijkt het om en af doen van een horloge. Daarnaast zorgt deze sluiting ervoor dat je hem niet gemakkelijk verliest of dat je horloge gestolen wordt, omdat de vouwsluiting een stevige sluiting is.

Horlogesluiting – Panerai buckle

Deze Panerai Buckle Style sluiting is bedoeld voor de Panerai horloges, echter past deze ook op genoeg andere horlogebanden. Een horlogeband moet brede gaten hebben voor het bevestigen van de Panerai gesp zodat de sluiting er doorheen kan. Bij de sluiting zit een geschroefde bandpen ter bevestiging aan de horlogeband. Deze horlogesluiting is in twee vormen te verkrijgen, namelijk zonder of met submarine. Ook kan de gesp met submarine op 2 manieren gedragen worden, met een open submarine of een dichte. Dit geeft je horloge een ‘robuuste’ vintage look.

Opzoek naar een horlogesluiting en benieuwd naar ons assortiment? Bekijk al onze horlogesluitingen op onze website of kom langs in onze winkel.

Watchwinders

Watchwinders

De Horlogebanden Specialist biedt naast horlogebanden ook watchwinders aan. Veel van onze klanten, horlogeliefhebbers, dragen een ‘automaat’ waardoor het hebben van een watchwinder geen overbodige luxe is. Een watchwinder zorgt ervoor dat uw horloge niet stil komt te staan wanneer u het horloge niet draagt. Daarnaast zorgt de beweging ervoor dat uw uurwerk in beweging blijft en de olie niet al te snel droogt. Een nadeel van de watchwinder is dat het de slijtage van het horloge zou bevorderen. Al zijn beide punten nooit echt aangetoond en kiezen de meeste mensen dan ook voor het gemak dat het horloge niet stil komt te staan. Ze hebben dan ook met name een praktische functie.

Bekijk alle watchwinders!

In ons assortiment bieden wij een aantal watchwinders aan en deze brengen we u graag onder de aandacht. Heeft u geen automatisch maar quartz horloge (horloges op batterij) dan heeft u waarschijnlijk meer aan een gewone horlogebox.

Bovenstaande Luxe Beco horloge-watchwinder (duitse kwaliteit) zijn uitgevoerd met luxe stoffen bekleding. Het betreft een echte houten kast met palissander fineer wat is gepolijst. De watch winders beschikken over een aan en uitknop en elke motor is individueel programmeerbaar met een interval motor met drie operationele richtingen: rechts, links of afwisselend. Hierdoor stelt u eenvoudig de juiste draairichting en het aantal omwentelingen in. De watchwinders zijn geruisloos en werken op het lichtnet.

Onze watctwinders zijn geschikt voor horloges met een hoge behuizing. Verdere specificaties onze watchwinders:
650-3600 toeren per dag (TPD), programmeerbaar
• Draaibaar Universal horloge kussen, geschikt voor zware Horloges
Riemaandrijving voor soepele werking en lage mechanische slijtage
Geleverd met AC-adapter

Watchwinder kopen bij De Horlogebanden Specialist

Naast de luxe watch winders bieden wij ook een watch winder in een lagere prijsklasse. Deze watchwinder werkt prima en biedt de mogelijkheid om met een basis plaat de watchwinders eenvoudig te stapelen. Deze geruisloze winder werkt op het lichtnet en kan door aankoop van een batterypack ook in een kluis gebruikt worden.

watchwinder

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze website of kom langs in onze winkel in Utrecht!

Esprit horlogebandjes

Esprit horlogeband

Esprit horlogebandjes kunt u zeer waarschijnlijk origineel kopen bij het merk zelf. Naast Esprit zelf verkoop De Horlogebanden Specialist ook horlogebandjes passend op horloges van Esprit. Op zoek naar een Esprit horlogeband en benieuwd naar ons assortiment? Bekijk ze snel!

Bekijk alle esprit horlogebandjes

Esprit horlogeband

Esprit horlogebandjes

Esprit horlogebandjes

Wij hebben diverse horlogebandjes passend voor een Esprit horloge. U vraagt zich natuurlijk af welke horlogebandjes voor Esprit dit zijn. Zoals u hierboven kunt zien hebben wij Esprit horlogebanden passend voor een horloge met een rechte aanzet. Kortom uw Esprit horlogebandje zit bevestigd tussen de twee oren van het horloge en is aan de kopse kant geheel recht.

Esprit horlogeband kopen?

Om goed te kunnen beoordelen welke horlogebandjes geschikt zijn voor uw horloge is het belangrijk dat u uw Esprit horlogeband maat bepaalt. Metalen horlogebanden zijn niet verkrijgbaar met kleuren zoals rosé etc. Esprit horlogebandjes zijn te verkrijgen in veel verschillende maten. Bekijk meer op onze website.

U kunt ook altijd onze winkel in Utrecht bezoeken en uw Esprit horlogebandje meteen laten monteren.

Op zoek naar een horlogeband voor uw Oozoo horloge?

Oozoo horlogeband

Het horlogemerk Oozoo is een Nederlands horlogemerk en is één van de meest toonaangevende horlogemerken. Het merk gaat met de laatste trends mee en biedt horloges aan voor een betaalbare prijs. Beschikt u over een Oozoo horloge en is uw Oozoo horlogebandje aan vervanging toe?  Dan kunt u uw bandje vervangen door een nieuwe! Lees in deze blog de mogelijkheden.

Horlogebandjes Oozoo

Op de meeste Oozoo horloges past een standaard horlogeband met rechte aanzet. U kunt dus kiezen uit één van onze categorieën en deze past dan zeker op uw horloge. Uiteraard moet u wel even de juiste maat bestellen. In onderstaand voorbeeld ziet u wat een rechte aanzet is. Simpel gezegd betekent dit dat de horlogeband recht tussen de oren van het horloge past.

Oozoo horlogebandje

Hoe vervang ik mijn Oozoo horlogebandje?

Een Oozoo horlogebandje wordt normaal gesproken met een bandpen (pushpin) of een vaste (geschroefde) pen aan een horloge bevestigd. De kant waar de pen door de band gaat is meestal recht en kan tussen de aanzetten van de kast (de uitsteeksels waartussen de band zit) worden gestoken. Door de bandpennen tussen de gaten van de aanzetten te klemmen blijft de band vast zitten. (kijk ook onze instructie video)

horlogeband fossil monteren

Alle horlogebanden op onze website hebben dit rechte uiteinde en zijn dus geschikt voor uw Oozoo horloge. Als u bij De Horlogebanden Specialist een band uitzoekt die naar uw smaak de juiste is, houdt u dan wel rekening met de juiste maat.

Oozoo horlogeband opmeten

Kies uw horlogeband voor uw Oozoo horloge

U kunt uw keuze maken uit de verschillende categorieën of bekijk de Oozoo horlogebandjes.
Tip: vergeet niet om de juiste maat in het filter aan te vinken!

horlogenbandje Fossil leerhorlogebandjes fossil rubbermetalen fossil horlogebanden

Meer weten?

Bekijk onze hele assortiment Oozoo horlogebandjes op onze website of kom langs in onze winkel!

Rubber horlogeband

Rubber horlogeband kopen

Op zoek naar horlogebandjes rubber? De Horlogebanden Specialist heeft een ruim assortiment met rubberen horlogebandjes. Benieuwd naar ons volledige assortiment rubber horlogebandjes? Bezoek snel onze website. Ruime keus uit veel verschillende kleuren. Kies uw rubber horlogeband.

Rubber horlogeband kopen?

rubber horlogebandje

Wat is nu een rubber horlogeband?

Wat is nu eigenlijk een rubber horlogeband? Een rubber horlogebandje is gemaakt van de volgende materialen

Een silicone horlogeband is waterdicht en zeer licht te dragen. Onze silicone horlogebanden passen om alle horloges met een rechte aanzet. Silicone wordt gekenmerkt door rekbaarheid en elasticiteit. Naast Silicone verkopen wij premium rubber horlogebanden. Premium rubber is 100% waterafstotend en is geschikt tegen invloeden van buitenaf en daarnaast wezenlijk zachter dan normale synthetische materialen. Heerlijk zacht en tegelijkertijd uiterst functioneel sportieve horlogeband. De Hevea garandeert het hoogste draagcomfort. De perfecte begeleider voor de dagelijkse activiteiten en tijdens het sporten. Een Nytech horlogeband wordt gekenmerkt door functionaliteit en design in perfecte harmonie. Zelfs bij de zwaarste belasting 100M waterproof horlogeband van het beste materiaal (Nytech/rubber). Flexibel, zacht en tegelijk vormvast rubber voeringleder met een watervaste vulling van nylonvezels. De speciale structuur van de rubberkern en het fijne textieloppervlak garanderen een maximaal draagcomfort op ieder ogenblik.

Kies uw rubberen horlogeband! Bekijk onze website of kom langs in onze winkel!

Apple Watch bandjes

Apple Watch

De Apple watch zijn in de tijd waarin we nu leven niet meer weg te denken. Deze gadget is een ambitieus persoonlijk sieraad met een indrukwekkende technologie. Een Apple Watch kan uiteraard gebruikt worden om te kijken hoe laat het is. Echter kunt u hem ook gebruiken voor het lezen van berichten.

De Apple Watch geeft middels het WatchOS besturingssysteem notificaties van uw telefoon door en biedt de mogelijkheid om verschillende apps te draaien. Ook heeft deze smartwatch een Apple watch bandjescapabele fitnesstracker met een goed werkende hartslagmeter, waarmee u tijdens uw work-outs prima uw conditie kunt peilen. Verdwaald tijdens een hardloopsessie in het bos? Met Glances kunt u snel belangrijke informatie raadplegen, zoals uw huidige locatie. Met de zogenoemde ‘Digital Crown’ scrolt en zoomt u eenvoudig in op de kaart, zodat u vervolgens snel de juiste weg naar huis vindt. Met al deze opties vergeet u haast waar een horloge eigenlijk voor bedoeld is.

Bekijk alle Apple Watch bandjes

Apple horlogebandjes

U vind bij ons een ruim assortiment Apple Watch horlogebandjes. U kut het design van uw Apple Watch veranderen middels zogenaamde clock faces. Houd het bij een authentiek horloge en kies voor een ouderwetse klok, of ga voor een spacious design met de stand van de planeten in het sterrenstelsel. Uitgekeken op het veranderen van het uurwerk? Dan wordt het tijd om eens van Apple horlogebandje te switchen. De Horlogebanden Specialist biedt u een ruim aanbod Apple Watch bandjes die elk een unieke uitstraling geven aan uw Apple Watch.

Apple Watch bandjes

Al onze Apple Watch horlogebandjes zijn voorzien van het Apple Watch easy change systeem zodat u deze direct aan uw Apple Watch kunt bevestigen. Deze bandjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en de volgende maten.

Benieuwd naar alle mogelijkheden aan Apple bandjes? Kom langs in onze winkel of neem een kijkje in onze webshop!

NATO Straps

Waarom heet het NATO Strap? – een stukje geschiedenis

U vraagt zich misschien af waarom horlogebandjes NATO Strap worden genoemd. De NATO Strap verwijst naar horlogebandjes die al tientallen jaren onderdeel zijn van de officiële militaire uitrusting. De horlogebanden zijn van oorsprong van leer en canvas en werden door zowel Britse piloten, navigatoren als militairen al tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt. Om veiligheidsredenen bevatte de horloges destijds geen verwijderbare sluiting. De vast sluiting was doorgaans gesoldeerd en daardoor minder waarschijnlijk te verliezen. De NATO Straps zijn vooral beroemd geworden door dat 007, Sean Connery, er één om zijn pols had in de eerste James Bond film.

Nato strapsNato straps

Nato straps horlogeband in deze tijd

Waar de NATO band voorheen vooral functioneel was (formeel was er maar 1 kleur: Grijs), is het nu een waarde toevoeging aan ieders horlogebanden collectie. De horlogebandjes NATO zijn bij De Horlogebanden Specialist vandaag de dag beschikbaar in een breed scala aan kleuren, breedtes en materiaal verkrijgbaar. Van gestreepte nylon versies tot zwart leren. De nato horloge band van nylon zijn gemaakt van geweven nylon en de randen en gaten zijn met een laser geseald, waardoor de band geen ruwe of rafelige randen heeft. De nato strap leer horlogebanden zijn gemaakt van zacht en soepel leer dat zich gemakkelijk aanpast aan uw horloge en pols

Bekijk onze collectie NATO Straps!

Benieuwd naar ons hele assortiment NATO Straps horlogebanden? Bekijk ze in onze webshop of kom langs in onze winkel in Utrecht!

Horloge Gereedschap

Horloge gereedschap

De Horlogebanden Specialist verkoopt naast horlogebandjes ook horloge gereedschap. Wilt u onderhoud plegen aan uw horloge door bijvoorbeeld uw batterij of horlogebandje te vervangen? Welk gereedschap heb je nou waar voor nodig en wat zijn goede horloge gereedschap sets?

Bekijk al ons horloge gereedschap!

Horlogeband aanzetter

Een van de meest voorkomende horloge gereedschappen is uiteraard de horlogeband aanzetter (8,95) en de horlogebanden tool (€16,95). De horlogebanden aanzetter is een handig gereedschapsmiddel om snel en eenvoudig je horlogebandjes te verwisselen. Door de pushpin (die je vindt tussen de oren van je horloge) in te drukken schiet de horlogeband los en kan deze vervangen worden. Door de pushpin eenvoudig weer terug te drukken is uw nieuwe horlogeband weer bevestigd.

 

Horlogebanden aanzetter gebruik

horlogeband gereedschap

Horlogebanden tool

De horlogebanden tool is een iets uitgebreidere horlogebanden aanzetter. De kleine schroevendraaier is handig voor het veilig monteren en de-monteren van uw horlogebandjes. In bovenstaand voorbeeld zit u hoe de vork geplaatst wordt op de pushpin die bevestigd zit tussen de oren van uw horloge. De horlogebanden aanzetter kan worden gebruikt bij alle type horlogebandjes die bevestigd zijn met een pushpin.

Horlogebanden Inkorter

Heb je horloges met een metalen / stalen horlogeband? Dan is een horlogebanden inkorter handig om te gebruiken. Met dit horloge gereedschap kunt u eenvoudig schakels los krijgen. Door uw horlogeband op de horlogebanden inkorter te plaatsen, en de kopse kan van de punt op uw pin te plaatsen, drukt u de pinnen zo uit de schakels. De horlogebanden inkorter is te gebruiken voor horlogebandjes tot 24mm breed.

horlogeband inkorter

Horloge gereedschapset

Meerdere handige tools in één? Dan is een horloge gereedschapsset ook wel horlogemakers gereedschap set genoemd de uitkomst. Een veel verkocht setje met de basis gereedschappen is de gereedschapset BECO mini. De uitstekende Duitse kwaliteit zorgt voor een lange levensduur van het gereedschap. Het gereedschapssetje is o.a. gevuld met:

  • kwaliteits-Schroevendraaier, inzet 1,00 mm
  • Kwaliteits-Schroevendraaier, inzet 1,60 mm
  • horlogebanden aanzetter
  • Pincet van Kunststof (voor batterij vervanging)
  • Kast openen voor draai deksels – swiss made
  • Victorynox mesje om deksels te openen

horloge gereedschap

Voor andere en uitgebreidere horloge gereedschapsets verwijzen wij u naar ons horloge gereedschap.

Horloges Glashutte

Horloges uit Glashütte

Het Saksische bergplaatsje Glashütte (vlakbij Dresden) is bekend vanwege een grote horloge historie. Glashütte is net als ‘Swiss made’ een beschermde herkomstbenaming voor horloges van topkwaliteit. Diverse merken hebben zich dan ook gevestigd in Glashütte. Een horloge mag pas ‘Glashütte’ dragen als tenminste 50% van de productiewaarde in deze stad heeft plaatsgevonden. De meeste van deze merken zitten daar ruim boven. U ziet in het horloge dan ook GLASHÜTTE/SA staan.

Bekijk alle horlogebanden passend voor Glashutte

Horloges Glashütte

Glashütte bezoeken is erg interessant. Diverse bedrijven hebben de deuren geopend voor bezoekers en bieden u een mogelijkheid voor een ‘kijkje in de keuken’. Horloges Glashutte bestaan uit merken zoals Glashütte Original, A Lange & Sohne, Nomos, Union en o.a. het (voor een grotere doelgroep) betaalbare Bruno & Soehnle maken hun horloges in dit historische plaatsje. Ruim 160 jaar lang worden in Glashütte mechanische uurwerken gemaakt. Het maken van een mechanisch horloge is echt vakwerk. Het uurwerk wordt op de millimeter nauwkeurig in elkaar gezet.

Het merk Bruno & Soehnle biedt al horloges aan vanaf circa € 275,- bij de overige merken kunt u over het algemeen meer besteden. Sommige horlogemerken hebben horloges die tot wel € 200.000,- mogen kosten.

Horlogeband Glashütte

horlogeband glashütte cognac

Horlogeband Glashütte

Als u op zoek bent naar een Glashütte horlogeband dan bent u bij De Horlogebanden Specialist aan het jusite adres. Wij hebben diverse Glashütte orginal horlogebandjes in het assortiment. U heeft bij ons de keuze uit diverse afmetingen en kleuren zoals zwart, cognac, wit, bruin. Bekijk dan onze website of lees hier hoe u het beste kunt bepalen welk horlogebandje geschikt is voor uw horloge. Voor Glashutte original hebben wij ook specifiek horlogebandjes laten maken.

 

 

Universele horlogebandjes

Universele horlogebandjes

Er is veel onduidelijkheid over welke horlogebandjes geschikt zijn voor de meeste horloges. De oplossing is vrij simpel aangezien er veel universele horlogebanden zijn. De Horlogebanden Specialist beschikt over een ruim assortiment met universele horlogebandjes. Benieuwd naar ons assortiment horlogebanden? Bekijk ze snel!

Bekijk alle universele horlogebandjes!

Een universeel horlogebandje past aan uw horloge als deze een recht uiteinde heeft aan de kant waaraan de band bevestigd moet worden. U hoeft alleen nog maar de maat van het horlogebandje op te meten en in principe past iedere horlogeband met de juiste maat aan uw horloge. De Horlogebanden Specialist beschikt over een ruim assortiment horlogebanden met diverse horlogeband maten.

horlogeband fossil monteren

Universele horlogebandjes bevestigen

Universeel horlogebandje opmeten

Een universeel horlogebandje is normaliter met een bandpen (pushpin) of een vaste (geschroefde) pen aan een horloge gemaakt. De kant waar de pen door de band gaat is meestal recht en kan tussen de ‘oren’ van de kast (de uitsteeksels waartussen de band zit) worden gestoken. Door de pushpinnen tussen de gaatjes van de ‘oren’ te klemmen blijft de horlogeband op zijn plek. Zie ook onze instructievideo.

Alle horlogebanden bij de Horlogebanden Specialist hebben dit rechte uiteinde en zijn dus geschikt voor uw horloge. U bent dus niet meer gebonden aan het merk van uw horloge. In plaats van een beperkte keuze uit één of twee originele Fossil horlogebanden kunt u er nu één kiezen uit tal van mogelijkheden! Bepaal uw maat en bekijk welke band u mooi vindt.

Universele horlogebandjes opmeten

Universele horlogebandjes opmeten

Kies hier uw vevangende horlogebandje!  U kunt u keuze maken uit de verschillende categorieën.

universele horlogebandjes leer

universele horlogebandjes leer

universele horlogebandjes rubber

universele horlogebandjes rubber

universele horlogebandjes metaal

universele horlogebandjes metaal

Toe aan een nieuw horlogebandje en benieuwd naar ons hele assortiment? Bekijk ze snel op onze website of kom langs in onze winkel.